Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi A6 - vybíráme nejlepší diesel

Poradna
František Mašek | 11.04.2018
foto: Daniel Dvorský
Náš čtenář by rád dieselovou Audi A6 do částky 200 tisíc korun. Co si dnes za tyto peníze koupí a který motor zvolit? Poradíme v dnešní poradně.
DOTAZ: Dobrý den, koupím prosím za maximálně 200 tisíc nějaké hezké Audi A6? Chtěl bych naftu. Děkuji a prosím i o tipy na motory. Aleš

ODPOVĚĎ: Dobrý den Aleši, za Vámi udávaný rozpočet dnes koupíte model A6 ročníků 2008-2010. Půjde o třetí generaci a pokud se podíváme do inzerce, zjistíme, že většina ojetin v nabídce má poměrně vysoké nájezdy. To také svědčí o velmi dobré kondici dieselových motorů. Pokud bych si mezi nimi měl vybrat ten nejspolehlivější, koukal bych po šestiválci 3.0 TDI, který byl k mání hned od startu prodeje v roce 2004. Nejdříve měl 165 kW, později postupně posiloval na 171 a 176 kW. Je vždy spojen s pohonem všech kol. Kdo z nějakého důvodu vyžaduje předokolku, může se podívat po stejném motoru, avšak s kratším zdvihem 2,7 TDI. Ostatně ten můžete sehnat jak ve čtyřkolce, tak i s předním pohonem. Malá poznámka ke quattru - v Audi A6 funguje velmi dobře a spolehlivě. Je zde použit šnekový diferenciál, který umí rozdělovat výkon dle aktuálních jízdních podmínek.

Při hledání v nabídce ojetin naopak doporučuji vyřadit vozy, které disponují automatickou převodovkou s označením Multitronic. Zlobí u nich hydraulická čerpadla i řídící jednotky převodovek. Bohužel v obou případech jsou opravy (výměny) finančně náročnějšího charakteru. Volte raději převodovku Tiptronic (měly by se u něj měnit olejová náplň po 90 tis. km) a nebál bych se ani manuálu. Audi A6 přesto patří mezi rizikovější ojetiny, u kterých se vyplatí důkladně prověřovat právní i technický stav konkrétního kousku. Vybírejte ji tedy s rozvahou a počítejte s dalšími náklady na prvotní servis.
Hodnocení článku
3.9 z 5 (78%)
Hodnoceno: 13x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
valdert, 14.04.2018 21:42
Rovnou lze s podobným výsledkem napsat, kupte si jakýkoliv diesel. A připravte si peníze na údržbu. Další na pojistku, nebo satelitní zabezpečovací službu. Podobný tazatel by jistě rád detailnější informace, když přesně neví co koupit. Jen nafta je velice široký pojem.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů