Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Čeští spotřebitelé žalují kvůli aféře Dieselgate Škodu i Volkswagen o náhradu škody až 21 miliard

Aktuality
Michal Štengl | 30.03.2017
foto: Michal Štengl
Společnost Safe Diesel, zastupující majitele automobilů koncernu Volkswagen postižených aférou s podvodným softwarem, podala žalobu jak na Škodovku, tak na mateřský koncern Volkswagen AG. Žádají po nich finanční odškodnění.
Žaloba na obě společnosti byla podána k Obvodnímu soudu pro Prahu 8, jejím cílem je dosáhnout stejné úrovně vyrovnání, jakého se dočkali spotřebitelé ve Spojených státech amerických. Těm bylo přiznáno minimální odškodnění ve výši 5100 dolarů. Přepočteme-li tuto částku na české koruny a vynásobíme ji počtem postižených aut v České republice, kterých má být 165 007, vychází z toho výše požadovaná suma odškodnění 21 038 392 500 korun.

Jedním ze žalujících je spoluzakladatel a jednatel společnosti Safe Diesel Vladimír Neuman: „V USA se Volkswagen přiznal ke spiknutí s cílem podvést Spojené státy, k bránění spravedlnosti a k dovozu zboží na základě falešných informací.“ Společnost Safe Diesel chce soudně docílit toho, aby i v České republice výrobce uznal právo spotřebitelů na odškodnění za podvod, kterého se na nich dopustil.

Jak vysvětluje František Honsa, zástupce advokátní kanceláře BBH, příprava a shánění různých posudků a rešerší i ze zahraničí zabrala více než rok. „Pro Safe Diesel a jeho klienty jsme zformulovali podání založená na přesvědčení, že podvodným jednáním žalovaných stran byla způsobena prokazatelná škoda.“ Jak dále Honsa pokračuje, škoda spočívá ve změnách užitných vlastností dotčených vozidel po odstranění podvodného softwaru, jako např. ve snížení výkonu motoru nebo zvýšené spotřebě pohonných hmot. „Škodu vidíme i ve snížené prodejní hodnotě těchto vozidel na trhu ojetin,“ doplňuje František Honsa. Dalším závažným faktorem žaloby je to, že Volkswagen i Škoda Auto jednaly úmyslně v rozporu s dobrými mravy s použitím lsti a zasáhly do přirozených práv zákazníků na jejich vážnost a důstojnost.

Aféra Dieselgate vypukla v září 2015, kdy bylo ve vozidlech koncernu Volkswagen odhaleno tzv. odpojovací zařízení („defeat devices“) umožňující obcházet emisní limity NOx při laboratorních testech. Tento software se objevil v půl milionu aut pro USA, v Evropě ho dostalo 2,4 milionu vozů, včetně Škodovek. Zatímco například v Německu musel koncern VW povinně provést technickou úpravu u všech postižených vozů (motory TDI řady EA 189 o objemech 1,2 1,6 a 2,0 l), u nás je tato svolávací akce na dobrovolné bázi. Bezplatnou úpravu si nechala udělat asi třetina oslovených zákazníků.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Gagarin_CCCP, 31.03.2017 09:58
Je to problem,ktery se stal, kdyz odstoupim od rozebrani ekologie....ropaka uz nechci ( i kdyz ten v XC70 funguje)
Ale zaregistroval jsem,ze po provedenych upravach odchazeji EGR ventily, jak na bezicim pase. Clovek si rekne, nojo... Ale mame v praci Yeti 2.0 xhroxhta, udelali nam upravu a bum, za mesic vymena EGR...samozrejme za nemalou cenu! Otec ma 2.0 chrochtadlo 125kw v superbu 2 a taky mu prisel dopis,ze se ma dostavit na upravu. Jak si pojistitbto,ze se mu EGR taky do mesice po uprave vysere? Vzdyt se za to davalo cca 15 000 jen za EGR v Yetine. Preci neni normalni,kdyz uz ten soft domrdali a prasklo to,tak aby udelali upravu( vetsim misenim smesi spalinama) a vysere se EGR a pak budou v servisu kecat, ze za to nemuzou? Co s tim?
David V, 31.03.2017 10:21


Mně to samozřejmě smysl dává, viz komentář výše. Pokud nemůžou šáhnout do železa, tak jediná možnost jak zchladit teplotu spalování, je přimíchávat něco, co už nemůže hořet. A co se stane? Klesne výkon, vzroste spotřeba, první selže EGR, protože se zanese karbonem a přestane regulovat.
Otevřeně říkám, že mít chrochtáka, tak mě na tu změnu SW dobrovolně nedostanou.
Jo a ten EGR na tyto nové průtoky není navržen, takže se mu zkrátí životnost. I ten nový odejde mnohem dříve.
No, VW teda jede, z vrcholu vede vždy cesta jen dolů, ale tohle je pád do propasti.
sheogorath, 31.03.2017 15:47
A ted si vemte tech taxiku po Praze, Brne atd... hadejte na co vsechny jezdi, a v jakych podminkach.

Neni ale u naftaku dalsi zpusob (mimo EGR), jak snizit teplotu vstrik vetsiho mnozstvi nafty? Ale to zas bude vic nytovat
Pavlik, 31.03.2017 20:57


A to EGR je tou levnější položkou z toho co bude po úpravě software odcházet. Další na řadě je DPF. Byl projektován na cca 250 tisíc km = při dvojnásobném množství recirkulovaných plynů k ochlazení spalovacího procesu se pro změnu cca dvojnásobně zvýší kouřivost (místo NOx dostaneme více sazí) = poloviční životnost DPF za 40-50tisíc Kč (u VW, jinde je, s výjimkou Japonců, levnější). Super nabídka . Z našich dvaceti firemních aut na úpravu dobrovolně nepůjde jediné.
stréc od piva, 31.03.2017 22:38
budu trochu za vesničana....ale ....dřív platilo,že němci jsou v autech a péči o ně nejpečlivější,a ted je to ,že jsou to největší šejdíři a podvodníci (dokonce víc než poláci)..

ono se řekne hloupý software na emise......ale jak můžete věřit,že VW montuje přesný počet airbagu co si objednáte a nedává tam např o 1-2 mín než by měl?
za celej život třeba bouračku mít nebudete,a když bouračku mít budete...tak pak asi řešit kolik bouchlo a mělo bouchnot airbagu asi řešit nebudete...

ta představa,kolik peněz tak mohou ušetřit......

hmmm.....takže od Němce auto nikdy...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů