Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Golf Sportsvan dostane facelift. Ukáže se ve Frankfurtu

Nové modely
František Mašek | 27.08.2017
Po modelové řadě Golf modernizuje Volkswagen také model Golf Sportsvan. Dostane tři nové TSI motory, více asistenčních systémů a lepší výbavu.
Mezi stylistické změny patří nově navržený nárazník, nové halogenové světlomety s diodami LED pro denní svícení, světlomety LED místo xenonových světlometů a pro všechny verze sériově dodávané zadní světlomety LED. Přibude pět nových typů kol z lehké slitiny a pár nových barev karoserie. Golf Sportsvan ale inovoval hlavně techniku. Jde o tři nové benzínové motory, o kterých ale zatím nemáme bližší informace. Celkem se tak pod kapotou modernizovaného Sportsvanu objeví tři zážehové motory TSI a dva vznětové motory TDI. Dvě výkonnější jednotky TSI budou vybaveny aktivním systémem deaktivace válců, který za definovaných provozních podmínek deaktivuje dva ze čtyř válců.

Faceliftovaný golf ale dostane i další novinky. Jmenovat můžeme nové asistenční systémy jako jsou funkce rozpoznávání chodců (součást systému Front Assist včetně funkce nouzového brzdění City), asistent pro jízdu v popojíždějící koloně (částečně automatizovaná jízda v dopravní zácpě rychlostí až 60 km/h), asistent pro stav nouze, nejnovější generace parkovacího asistenta a systému pro preventivní ochranu cestujících, jakož i Trailer Assist (včetně parkovacího asistenta), který usnadňuje couvání s přívěsem.

Nově bude dodáván také informační, zábavní a navigační systém „Discover Pro“ s 9,2“ displejem, který lze ovládat také prostřednictvím gest. „Discover Pro“ již nemá obvyklá tlačítka a ovládací prvky. Dotykové ovládání probíhá prostřednictvím displeje a pěti kapacitních polí na levém okraji nového informačního a zábavního systému.

Předprodej modernizovaného modelu Golf Sportsvan bude v Německu zahájen letos na podzim, v ostatních zemích včetně České republiky bude následovat.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů