Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ilona Svobodová: moje auto je chytřejší než já

Naše téma
František Mašek | 10.03.2017
Herečce Iloně Svobodové (56) i přes její letité zkušenosti auto neustále říká, co má dělat.
Jaká jste řidička?

Podle reakcí chlapů, kteří se mnou jezdí, si myslím, že jsem docela dobrá řidička. Od svých osmnáctých narozenin řídím nonstop, takže mám velkou praxi. Řízení není pro všechny ženy, ale pro mě je to velký požitek, já to miluji. Vůbec mi ani nevadí velké dálky.

Posloucháte během řízení rádio?

Já málokdy jedu sama, takže většinou někdo pořád mluví. Když už si ale mám něco pustit, tak musím přes flashku, protože moje auto nemá přehrávač. Někdy je to s ním velmi problematické, protože to auto nesnese, abych řídila a zároveň si programovala hudbu, tudíž musím zastavit, dbát na bezpečnost, a až pak si můžu pustit muziku.

Jaké máte auto?

Nové Suzuki Vitara, které je trošku chytřejší než já. Mám velmi dobrou zkušenost se Suzuki a Subaru. Za svůj život jsem měla spoustu značek. Dlouho jsem byla díky mé lásce k francouzštině zamilovaná do Renaultu a do Kia. Když pak ovšem Francouzi přepálili ceny, došlo mi, že jsou výhodnější japonské čtyřkolky. Po smrti mého manžela jsem vyměnila obrovské auto Subaru Forester za menší a musím říct, že jsem maximálně spokojená, až na to, že mi do toho, na můj vkus, moc kecá. Třeba například když kolem mě jsou auta moc blízko, tak se sama zabrzdí, sama se zase pak i rozjede. Dělá toho prostě moc. Občas s ní i diskutuji, když na mě křičí: „Brzda! Brzda!“ odpovím jí, že už řídím 40 let, tak ať se uklidní.

Měla jste někdy nějakou nehodu nebo platila jste pokutu?

Nehoda se mi naštěstí nikdy žádná nestala. Pokutu mám občas za rychlou jízdu. Zrovna nedávno mi přišla pokuta z Rakouska na 30 Euro. Ve vesnici o čtyřech barácích jsem jela o 14 km/h rychleji, než bylo povoleno. Pokutu jsem musela ihned zaplatit, jinak bych dostala penále.

Jak jste získala své první auto?

V osmnácti jsem již byla na konzervatoři a točila jsem. Na své první auto jsem si tedy sama vydělala. Navíc jsem nechodila do autoškoly. Můj tatínek si udělal kurz, aby mě ve volném čase mohl učit řídit. Dostala jsem od něj jako od vojáka z povolání pořádný dril. Popojížděla jsem do kopce od sloupu ke sloupu, parkovala jsem mezi popelnice, musela jsem se naučit úplně všechno.

Jak často jezdíte do servisu?

Tolikrát, kolik se mu zachce. Auto mi totiž samo řekne, že chce do servisu a když ho neposlechnu, tak začne houkat a hvízdat a dělat nepříjemnosti. Jsem tedy disciplinovaný řidič, stejně jako jsem disciplinovaný pacient, který chodí na prohlídky včas, tak chodím i s autem na prohlídky včas.

Máte zkušenosti se školou smyku?

Školu smyku jsem absolvovala a hrozně mě to bavilo. Na tyto podmínky vedou auta Subaru. Ale když se moje auto dostane do nesnází, tak ono si zapojí, co potřebuje a všechno si zařídí samo.

Kam jste se s autem nejdále podívala?

Já neopouštím kontinent. Na jeden zátah pro mě bylo nejnáročnější jet z Itálie domů. Byla jsem hodně utahaná, ale žádné energy drinky nepiju.

Vizitka:

-Narodila se 20. června 1960 v Kladně.
-Vystudovala hudebně dramatický obor na Pražské konzervatoři.-Účinkovala v řadě seriálů jako je Ulice, Přítelkyně z domu smutku, Druhý dech aj.
-Zahrála si hlavní roli ve snímku Hadí jed.
-Má dvě děti – Adélu Bubníkovou a Filipa Skoumala.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů