Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Iva Frühlingová: V noci se ráda projíždím Prahou

Naše téma
František Mašek | 02.02.2017
Zpěvačka a modelka Iva Frühlingová (34) je šťastná, že má řidičský průkaz. V autě se cítí svobodně a řízení ji velmi baví.
Jaká jste řidička?
Myslím si o sobě, že jsem dobrý řidič. Navíc zbožňuji řízení. Kdyby se mě někdo zeptal na moje koníčky, řízení by patřilo mezi ně. Miluji se v noci sebrat, odjet a poslouchat v autě hudbu a projíždět se Prahou.

V kolika letech jste skládala zkoušky na řidičák?
Udělala jsem si ho v dvaadvaceti, jelikož před tím jsem žila v Paříži, kde jsem používala metro, takže jsem auto nepotřebovala. To až tady v Čechách. Měla jsem totiž neustále nějaké akce, rozhovory a přišlo mi lepší začít řídit, než si platit taxík. Musím ale říct, že jsem se ze začátku řízení obávala. Teď to ale chci všem doporučit. Jakmile jsem mohla řídit auto, ucítila jsem ohromnou svobodu. Kdykoli se mi zachtělo, mohla jsem odjet třeba k moři, prostě kamkoli. Teď už zase nemůžu, jelikož jsem maminka a mám mateřské povinnosti. Tehdy to byl ale úžasný pocit, obrovská svoboda.

První auto jste dostala od rodičů?
Od rodičů jsem nikdy nic nedostala. Už od čtrnácti jsem si na všechno vydělávala sama. Moje první auto bylo malinké, taková nákupní taška.

Kolik aut jste za svůj život vystřídala?
Teď mám teprve své druhé. Nejdřív jsem měla malé auto, které mě všude dopravilo, to byl Peugeot 107. Ten dokonce slouží ještě dnes. Má ho kamarádka a stále funguje perfektně. Když se mi narodil syn, tak jsem usoudila, že by bylo dobré si pořídit bezpečné auto. Tudíž jsem si koupila Volvo XC60, to je bezpečnější.

Jaká kritéria muselo nově koupené auto splňovat?
Chtěla jsem, aby bylo bílé, aby mělo střešní okénko, a aby se dalo připojit USB a telefon k rádiu. Dále pro mě byla důležitá funkce handsfree a parkovací asistent. Můj muž pak dořešil zbytek, chtěl xenony a jiné drobnosti, na kterých mi vůbec nezáleželo. Já jsem hlavně toužila po komfortu a aby bylo hezké.

Kde máte autosedačku?
Za spolujezdcem, abych na syna ze předu dosáhla.

Kolik km za rok najezdíte?
Ne moc. Auto používám hlavně po Praze, takže už je trošku oťukané, kvůli parkování a tak.

Kam nejdál jste se s autem podívala?
Sama asi jen do Bratislavy.

Kdo se vám stará o údržbu auta?
Moje auto, když potřebuje, tak si samo řekne, že chce do servisu a já ho tam jen odvezu. Oni se mi tam už o něj postarají.

Stavěla vás někdy policie?
Pamatuji si, když jsem musela foukat. To jsem zrovna byla s kamarádkou a celá ta situace působila skoro až eroticky. Policista se tam tak postavil s tím přístrojem, až jsme z toho s kamarádkou zrudly. Nakonec jsme se tomu všichni zasmáli.

Dostala jste někdy pokutu?
Jednou jsem překročila rychlost, takže jsem platila pokutu. Většinou přestupky nedělám, ale tehdy jsem to nějak neuhlídala.

Vizitka:
• Narodila se 11. května 1982 v Mostu
• Vystudovala ve Francii americké gymnázium
• Stala se ambasadorkou nového projektu značky Pampers ve spolupráci s organizací UNICEF
• Jako zpěvačka uspěla po celém světě
• V únoru vyjde v pořadí její třetí kniha
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů