Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaké ojeté Subaru Forester za 350 tis. Kč?

Poradna
František Mašek | 23.02.2018
Náš čtenář má uvedenou částku připravenou na bazarové Subaru Forester. Z jakých motorizací mu doporučíme vybírat?
DOTAZ: Dobrý den všem. Akutně potřebuji nové auto, jezdil jsem v dieselovém Foresteru, ale přes četné závady na motoru jsem se ho zbavil. Nyní zvažuji spíše benzínový motor. Co doporučíte za cenu do 350 tisíc korun? Po mých zkušenostech mi jde hlavně o spolehlivost. Díky Radim.

ODPOVĚĎ: Dobrý den Radime, za Váš rozpočet už se dá vybrat kvalitní kousek a půjde samozřejmě o třetí generaci. Výběr v tuzemských bazarech ale není nijak veliký, aktuálně se bavíme asi o 15 vozech. Převládají atmosférické dvoulitry řady EJ s výkonem 110 kW, které se prodávaly první tři roky. Taková auta jsou ale levnější s cenami od 200 tisíc korun. Osobně doporučuji koukat po dvoulitru řady FB, který se prodával od roku 2011. Má řetězové rozvody a zcela odlišnou konstrukci. To hlavní je ale mnohem nižší spotřeba. Jenže když si nabídku omezíme uvedeným rokem výroby, výběr se nám sníží na asi tři vozy. Přesto bych se zaměřil právě na ně, za uvedenou cenu kolem 350 tisíc bude mít taková ojetina nájezd do 100 tis. km. a věřím, že při dobrém preventivním servisu bude ještě dlouho spolehlivě sloužit.

Možností je sáhnout i po silnějším atmosférickém motoru 2,5 X s výkonem 127 kW. Je spolehlivý, u nás jich ale moc nenajdete, doporučuji se podívat i za hranice. A dodávám, že u všech zážehových motorů ve Foresteru měňte olej po 15 tis. km., ostatně tuto informaci najdete i v manuálu od výrobce.

Jinak jde "Lesník" třetí generace ve šlépějích svého předchůdce a prakticky žádné problémy ho netrápí. Neznalého vyděsí hrozivé zvuky vycházející ze zavazadlového prostoru. Na svědomí je ale má roletka, která "pouze" vrže v jejím uložení - oprava je velmi jednoduchá. Někomu zase opravdu hodně vadí korodující zadní díly výfuku (životnost je dobrá, ale výfuk jde při pohledu zezadu dobře vidět, takže stěžovatele trápila spíše estetická stránka věci). Výrobce jej postupně začal vyrábět z nerezu.
Hodnocení článku
2.7 z 5 (54%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
joem, 27.02.2018 08:54
Doporučil bych se podívat i na značku Volvo, která nabízí výbornou kvalitu, která nezklame a určitě může se Subaru soutěžit.
Zdeny60, 27.02.2018 19:15


Zejména v pohonu 4x4 je Volvo nedostižné (úhlová převodovka).
arkoj77, 21.08.2018 12:10


Zdravím
Můžu Vás poprosit o kontakt na můj email ? Téma: forester
robert.rakowski(zavinac)email.cz
díky
300majo, 03.01.2019 16:07


Zdravim Zdeny.Mam zaujem o kupu Forestera ale nejakeho novsieho benzinoveho.Chcem sa ta spitat ake su tie prevodovky tie CVT ked vela ludi pise v inzerciach ze su poruchove a vela nevydrzia.Keby som aj tahal vozik privesny a jazdil trosku ďalej.Dik
Valnoha, 03.01.2019 16:40

Nam ve forestru xt najezdil 100tkm bez jedineho zadrhelu. Co se ale uzivatelsky tyce tak oproti hdm automatu, je to z meho pohledu katastrofa. Uz nikdy vice
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů