Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Matyáš Hložek: V autě v podstatě bydlím

Naše téma
František Mašek | 18.01.2018
Muž roku 2017 Matyáš Hložek (23) vyhrál v soutěži auto za milion, na které si velmi rychle zvykl a jen těžko se s ním bude po roce loučit. Má rád velká auta, protože v nich vozí celý svůj šatník.
Jaký jste řidič? Jste trpělivý?

Jak kdy. Záleží, jakou mám náladu a v jakém jsem rozpoložení. Je fakt, že někdy mě vytočí i malá prkotina. Nejvíce mě ale vytočí řidič, který neumí jezdit a těch u nás je bohužel docela dost.

Od kolika let máte řidičský průkaz?

Od osmnácti a od té doby, co jsem ho dostal, tak skoro každý den jezdím.

Jaké bylo vaše první auto?

První auto jsem dostal po tátovi. Byl to Opel Astra.

A jaké máte vy?

V soutěži Muž roku, kterou sponzoroval Autostyl z Trutnova, jsem vyhrál auto na rok, takže jezdím Toyotou RAV 4. Je to krasavec.

Mohl byste obě auta porovnat? V čem je Toyota lepší?

To se nedá srovnávat. Tohle auto má úplně všechno. Je za milion. Je to úplná pecka. Rychle jsem si na něj zvyknul. Je to úplně nové auto a předtím jsem jezdil deset let starým.

Až si budete pořizovat auto, co by v něm nemělo chybět?

Co vážně nesmí chybět v mém autě, je tempomat, protože na ten jsem si zvykl. V podstatě v každém autě, které jsem měl, byl. Bez tempomatu bych auto nechtěl.

Jaké je vaše vysněné auto?

Samozřejmě sporťáci jsou nádherní, ale protože jsem velký, měřím 191 cm, a vozím hodně věcí, tak mi vyhovují spíše větší auta jako jsou SUV. Proto by se mi líbil nový Range Rover Velar. Ten je opravdu nádherný.

Co s sebou všechno vozíte?

Všechno. V podstatě v autě bydlím. Vozím tašky se vším možným - do fitka, na tenis, fotbal, hokej. Mám tam takový svůj šatník.

Přihodila se vám nějaká nehoda?

Nehodu jsem měl jen jednu, když jsem ťuknul zezadu do auta přede mnou, protože uprostřed křižovatky nedal blinkr. Nevěděl jsem, že bude odbočovat a dupnul na brzdu. Bylo mokro, tak jsem do něj lehce ťuknul. I když nedal blinkr, tak podle zákona to byla moje chyba, protože když do někoho najedete zezadu, tak je to vaše chyba. Myslím si ale, že jsem za to nemohl.

Platil jste někdy pokutu?

Jen za parkování. Většinou před barákem, kde jsem zastavil, protože jsem potřeboval vynést něco z auta do bytu a hned jsem zase odjel. Během té chvilky se mi tam ale objevila pokuta.

Kam jste se s autem nejdále podíval?

Asi do Švýcarska na jeden zátah.

Co byste poradil ostatním řidičům na mikrospánek? Co vám pomáhá?

Miluji kávu, bez kávy nemůžu být. Dělám si několik zastávek na kávu a to mi velmi pomáhá. Když jsem utahaný, tak si zastavím a třeba dvakrát obejdu auto. Když je večer zima, tak mě to probere, nebo si udělám pár dřepů, což mi také pomáhá.

Vizitka:
-Narodil se 26. ledna 1994 v Praze. Je synem zpěváka Stanislava Hložka.
-Vystudoval ekonomické lyceum se sportovním zaměřením a momentálně studuje bakaláře na vysoké škole.
-Vyhrál soutěž Muž roku 2017.
-Je fitness trenérem.
-V novém roce chystá vydat sólovou píseň.
-27. ledna budu moderovat ples v Ostravě, kde bude i zpívat.
Hodnocení článku
3.7 z 5 (74%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
capslock, 22.01.2018 02:03


No tak to děláš hodně nebezpečné předpoklady. Pokud auto začne zpomalovat bez blinkru, je to vždy podezřelé, netušíš co udělá nebo co je před ním, předjíždět je holý nesmysl.

PerNox, 22.01.2018 12:54
Lenze to sa v praxi neda vzdy dodrzat. Priemerna reakcna rychlost je ak sa nemylim 2s. Pri 90 km/h to znamena odstup aspon (90000m/1800s=) 50m. Ak si budem drzat v kolone za autom odstup 50 metrov, hned na dalsej malej rovinke ma predbehnu dalsie auta. A ak a ked ma predbehne, a vtedy ten pred nim zabrzdi a on spravi to iste, opat nemam sancu (to je vlastne ten treti pripad :) ).

.... Když jedete na maximální povolené rychlosti maximální rychlostí, tak to odpovídá tomu, že jste nejspíš zkušený řidič. Pokud mne někdo bude předjíždět, tak zpozorním a připravím se na možné komplikace. A věřte, že jich může být spousta. Spousty řidičů brzdí čistě pomocí brzdy mechanické a neuvědomují si, že brzdění "mechanicky" v kombinaci s "motorem" je mnohem efektivnější.

(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.
(3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.



Vina je na viníkovi, díky presumpci neviny to odnáší často 1. osoba na kterého jsou jasné důkazy - nehoda... Špatně se dokazuje, že někdo neblikal, nebo že někdo změnil rychlost, aniž by to vyžadovaly okolnosti... Každý zná výmluvy (a nemusí to být výmluvy) "mě ta SPZ upadla po cestě, ještě ráno mi svítili všechny žárovky, viděl jsem na krajnici psa a lekl jsem se ho, atd ..." těžko se pak dokazuje jakýkoliv opak, když mezi důkazy je takováto výpověď - ano, podle zákona hrozí za křivou výpověď 6 měsíců až 3 roky, ale prokazovat to nikdo většinou nebude - je to velmi složité, leckdy nemožné... Už jen z toho důvodu, že prokazování viny a neviny není na Vás


A pro lidi, kteří diskutují nad tímhle doporučuji podívat se na videa ze zahraničí, kde jsou vidět NÁSLEDKY :) Pár příkladů z běžné praxe...

1. 70km/h vozidlo A náhle změní rychlost jízdy, vozidlo B se ho z jakéhokoliv důvodu rozhodne předjet v konstantní rychlosti...
A zabrzdilo před přechodem, který byl na silnici značně vybledlý, řidič vozidla B neviděl dopravní značku přechod pro chodce, neboť u krajnice vykládali zásobování do krámu a značka byla vidět na poslední chvíli. Což byl i důvod rychlé změny rychlosti vozidla A...
Vozidlo B v rychlosti 70 Km/h srazí a usmrtí 2 chodce

2. 50km/h vozidlo A náhle změní rychlost jízdy, vozidlo B do něho zezadu vrazí, neboť se mu nestihne vyhnout a ani zastavit...
A zabrzdilo před dítětem, které vběhlo do silnice. Po nárazu zezadu od vozidla B je vozidlo A posunuto, sráží dítě a to zůstává zaklíněné pod autem.
Vozidlo A, díky chybě řidiče z vozidla B připravuje adolescenta o jeho nohy - viník je řidič vozidla B

3. Vozidlo A náhle ubere rychlost jízdy a začne odbočovat vlevo bez varovných světel, vozidlo B do něj při předjíždění narazí.
shodou okolností bylo vozidlo A vozidlem do 9t a vozidlo B bylo jednostopým vozidlem. Po nárazu řidič vozidla B zemřel

4. A odbočuje vpravo nesvítí mu 1 žárovka na celém autě, konkrétně pravá zadní směrovka vpravo je přechod pro chodce, vozidlo A zabrzdí, aby umožnil přejít. vozidlo B do něj lehce ťukne, tím se vozidlo A posune o 1 metr vpřed, srazí člověka a ten nešťastnou náhodou spadne na obrubník, rozsekne si hlavu a zemře ...
...
martinw, 22.01.2018 14:23
odstup je odstup - on totiz nemusi zabrzdit ridic ale jeho vuz a to automaticky. Je jedno zda je to technicka chyba vozu nebo jestli ve vzduchu poletoval nejaky staniol co popletl adaptivni tempomat ... novy Volva,Toyoty, Skodovky - vsechno to ma vepredu radar/kameru a kdyz usoudi ze je krizovka dupne na brzdu... a kdo jede za nim tak nazdar, nikdy totiz nebudete mit tak rychly reflex jako nejaka ridici jednotka v aute pred vama.

Dodrzovat bezpecny odstup a neremcat.
Citroenak, 22.01.2018 19:28
Som rad, ze ste mi to rozpisali pekne na zakony a priznam sa, ze o tom, ze mozem brzdit, ked ma predbiehaju, som nevedel. Za mojich cias sa totiz ucilo, ze ked Vas niekto predbieha, nesmiete zrychlovat, ani spomalovat, pretoze ak vybehne auto, a ten, co predbieha sa rozhodne zabrzdit a zaradit sa naspat, tak sa uz nema kam zaradit. Ale asi sa to zmenilo. Zakony su sice pekna vec, ale ja som pisal zazitky zo skutocnej cesty. Nepredbieham ale takto auta v meste, kde su prechody (uz z dovodu, ze moja kamaratka zomrela presne tym sposobom, ktory ste opisali). To, co som pisal, mali byt len dokazy toho, ze nie vzdy je na vine clovek, ktory nabura do auta odzadu. Aj ked treba odlisovat moralnu vinu a zakonnu vinu. Neviem ako u Vas v cesku, ale u nas su smerovky uplne nepotrebna cast vybavy. A dokazovanie by sa podla mna o dost zjednodusilo, keby malo auto ciernu skrinku. Stacilo by sa pozriet do jej zaznamov, ci boli smerovky pustene alebo nie.
PerNox, 24.01.2018 21:52


já té černé skříňce říkám "kamera na čelním okně"
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů