Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na co pozor u starší benzínové Hondy Accord?

Poradna
František Mašek | 18.10.2017
Honda Accord v osmé generaci je jednou z nejspolehlivějších ojetin na trhu. Jak postupovat při jejím nákupu?
Náš čtenář plánuje koupi Accordu osmé generace s dvoulitrovým benzínem. Rád by znal rizika takového nákupu.

DOTAZ: Dobrý den do redakce. Konečně mám našetřeno na můj vysněný Accord 8G. Budu kupovat benzín (motor 2.0 i-VTEC), už s ním mám nějaké jízdní zkušenosti. Zajímalo by mne, zda tohle auto trpí nějakými chronickými závadami, protože jej všude chválí. Je tedy něco, na co bych si měl dát při nákupu pozor? Díky, Marcel.

ODPOVĚĎ: Dobrý den Marceli, obecně patří osmá generace Accordu mezi spolehlivé ojetiny. V tuzemských autobazarech ale veliký výběr nečekejte. Aktuálně se prodává jen asi dvacítka vozidel s cenami od 200 do 350 tisíc korun. Drtivá většina z nich jsou diesely 2,2 i-DTEC (110 a 132 kW). Vámi vysněný benzín, aby člověk pohledal. Ale najít se dá.


Motorizace 2,4 i-VTEC je spolelivá, ale mezi ojetinami se téměř nevyskytuje.
Ptáte se, na co si dát při nákupu pozor. V případě 2.0 i-VTEC toho není mnoho. Kromě kontroly servisní historie (hlavně kvůli kontrole výměny zapalovacích svíček nebo palivového filtru či motorového oleje) si na podvozku zkontrolujte uložení stabilizátoru a případná další mechanická poškození po předchozím majiteli. Některé kousky mohou mít natažené lanovody ruční brzdy, což lze poměrně jednoduše seřídit. Jinak je to už o kontrole spotřebních dílů jako jsou pneumatiky, brzdové destičky nebo stav brzdových kotoučů. Dopřejte si dlouhou zkušební jízdu. Pokud máte se stejným motorem zkušenosti, lehce poznáte, zda jede tak, jak má. To samé platí o spojce (zaměřte se na plynulost a výšku záběru) a převodovce. Při jízdě prověřte směrovou stabilitu auta v různých režimech jízdy, která by mohla odhalit opravu po havárii nebo špatnou geometrii náprav.
Hodnocení článku
4.2 z 5 (84%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů