Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Fiesta ST bude mít tříválec 1.5 EcoBoost

Nové modely
František Mašek | 04.03.2017
další 4 fotky
foto: ford
Veřejnosti se nová Fiesta ST poprvé představí na autosalonu v Ženevě.
Třetí generace Fiesty ST se stane historicky prvním modelem Ford Performance se tříválcovým motorem. Zároveň to bude první Fiesta ST s přepínatelnými jízdními režimy Normal, Sport a Track. V závislosti na zvoleném režimu se změní odezva motoru, řízení i stabilizačního systému. V režimu Normal je nastavení motoru, protiprokluzového systému, stabilizačního systému (ESC), elektrického posilovače řízení (EPAS) i systémů regulujících zvukový projev zvoleno tak, aby vůz působil přirozeným dojmem. V režimu Sport se plynový pedál i EPAS přepnou na ostřejší mapu. Ve výfuku se otevře aktivní klapka a systém ESE zintenzivní sportovní zvuk motoru. V režimu Track jsou všechny systémy nastavené tak, aby umožnily zajíždět co nejrychlejší časy na kolo. Systém regulace prokluzu kol se deaktivuje a systém ESC zasahuje později.

Nový tříválec 1.5 EcoBoost (147 kW) pracuje s vysokotlakým přímým vstřikováním paliva a nezávisle proměnným časováním sacích i výfukových ventilů a je samozřejmě přeplňovaný turbodmychadlem. Agregát bude jako vůbec první tříválec na trhu vybaven systémem deaktivace jednoho válce při částečném zatížení. Tříválcové konstrukci je vlastní příznivý průběh točivého momentu, který dosahuje slušných hodnot i při nízkých pístových rychlostech motoru. Turbodmychadlo je navržené tak, aby vytvořilo plnicí přetlak rychleji, což by mělo v konečném důsledku zrychlit odezvu motoru po sešlápnutí plynu. Kombinace přímého a nepřímého vstřikování zvyšuje účinnost motoru zejména při částečném zatížení. Výsledkem je snížení emisí CO2, a tedy i spotřeby paliva.

Zákazníci si budou moci vybírat ze tří- a pětidveřového provedení karoserie. Fiesta ST nové generace se začne prodávat v roce 2018.



Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů