Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Octavia Scout představena v Ženevě

Aktuality
František Mašek | 08.03.2017
foto: škoda-auto
Škoda ukázala faceliftovaný Scout. Ten dostal kromě jiného i širší zadní nápravu.
Jako všechny Octavie má i Scout novou příď s navazujícími světlomety a pozměněnou záď. Odlišují jej však speciální prvky, mj. stříbrně a černě lakované části nárazníků, tmavé lemy blatníků a nástavce prahů, sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny i v úvodu zmíněné zvětšení rozchodu zadní nápravy. Součástí standardní výbavy je také paket pro špatné cesty, Driving Mode Select včetně funkce Off-road, LED denní svícení a zadní skupinové svítilny ve tvaru písmene C.

Scout má světlou výšku 171 mm, nájezdový úhel 14,5 stupňů vpředu a standardně dodávaný pohon všech kol s elektronicky řízenou, mezinápravovou lamelovou spojkou. Přední i zadní náprava je standardně vybavena systémem XDS+ pro jízdu na nezpevněném povrchu. Standardně je dodáván vyhřívaný tříramenný kožený volant s ovládáním infotainmentu, telefonu a dalších funkcí vozidla, ambientní LED osvětlení, které je dostupné v deseti barevných odstínech, osvětlení madel předních a zadních dveří, potahová látka sedadel Thermoflux a vyhřívaná přední sedadla.

Octavia Scout bude v nabídce se třemi motory. Benzinový motor 1,8 TSI poskytuje výkon 132 kW (180 k) a nabízen je výhradně v kombinaci se šestistupňovou převodovkou DSG. Dvoulitrový naftový motor je nabízen ve dvou výkonových verzích. U agregátu o výkonu 110 kW (150 k) je k dispozici šestistupňová manuální převodovka. Nejvýkonnější naftový motor o výkonu 135 kW (184 k) je vybaven šestistupňovou převodovkou DSG.

U asistenčních systémů mezi novinky patří asistent pro jízdu s přívěsem Trailer Assist, Blind Spot Detect (varuje před vozidly v mrtvém úhlu) a Rear Traffic Alert (při couvání z parkoviště například sleduje provoz za vozem a vozidla přijíždějící ze stran). Systém Front Assist byl rozšířen o prediktivní ochranu chodců s funkcí nouzové brzdy. Zdokonaleny byly také funkce parkovacího asistenta. Pokud hrozí srážka, doplňuje systém Manoeuvre Assist funkci zadních parkovacích senzorů tím, že zastaví, jakmile rozpozná nebezpečnou překážku.



Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů