Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ojetá Toyota Verso - vybíráme dva nejlepší motory

Poradna
František Mašek | 20.02.2018
Náš čtenář hledá MPV, které bude levné na provoz. Do oka mu padla Toyota Verso, u které budeme hledat nejvhodnější motor.
DOTAZ: Dobrý den do redakce, plánuji na jaře koupi Toyotu Verso, kterou jsem vybral jako adepta po dlouhém vybírání a váhání. Jezdím jen občas, ale za to na docela dlouhé vzdálenosti. Který motor bude podle vás nejlepší volbou z hlediska spolehlivosti? Děkuji. Václav Černý, Liberec

ODPOVĚĎ: Dobrý den pane Černý, Verso je opravdu velmi spolehlivé i po letech provozu. Pokračuje tak v dobré pověsti, kterou si bezproblémovým provozem získal předchůdce s názvem Corolla Verso. Velikou výhodou je fakt, že ojetiny v nabídce pocházejí většinou od soukromých majitelů a nemívají tak mnoho najeto. Ve Vašem dotazu neuvádíte roční nájezd, proto zmíním dvě možné varianty. Verso se nabízelo s celkem pěti různými motory. Pokud bych z nich měl vypíchnout první, který je ideální pro roční nájezd do 15 tis. km, byl by to zážehový 1,8 Valvematic s výkonem 108 kW. Je stejně spolehlivý jako slabší 1,6i, ale jede mnohem lépe a mezi ojetinami patří k nejrozšířenějším. Výběr ojetin u nás není největší, ale například v Německu si určitě vyberete. Skvělé je, že už od výrobce jsou předepsány výměny oleje po roce nebo 15 tis. km.

Pokud jezdíte častěji na delší trasy, možná budete preferovat diesel. V tom případě doporučím 1,6 D-4D s výkonem 82 kW, který se prodával od roku 2014. Kromě spolehlivosti zaujme i velmi nízkou spotřebou. Zajímavostí je, že tento motor pro Toyotu dodává automobilka BMW. Na TipCars.com začínají první ojeté vozy s tímto motorem od hranice 300 tisíc korun. Je spojen výhradně se šestistupňovým manuálem.
Hodnocení článku
3.6 z 5 (72%)
Hodnoceno: 16x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů