Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prásk! Škoda Karoq má pět hvězd z nárazového testu

Aktuality
František Mašek | 19.11.2017
Euro NCAP ocenila ochranu dospělých členů osádky hodnotou 93 procent. Plný počet bodů má Karoq za ochranu nohou chodců.
Škodováckému SUV k zisku pomohlo také sedm sériově montovaných airbagů nebo fakt, že dětské sedačky lze připevnit pomocí úchytu Top Tether a systému Isofix, který je na přání k dispozici i pro sedadlo předního spolujezdce. Při nárazu zezadu snižují speciálně konstruované hlavové opěrky na předních sedadlech riziko poranění krční páteře řidiče a spolujezdce. Proaktivní systém ochrany posádky v případě kolize také přitáhne zapnuté bezpečnostní pásy na předních sedadlech a zavře otevřená okna, popř. i střešní okno až na malou štěrbinu. Tento systém je pro řadu trhů součástí sériové výbavy.

Karoq je také vybaven několika kamerami a asistenčními systémy na bázi radaru a dalších senzorů. Radarový systém Front Assist s funkcí nouzové brzdy City a detekcí osob pomáhá zabránit střetům s chodci. Parkovací asistent a asistent pro vyjíždění z parkovacího místa pomáhá při omezeném výhledu a varuje před skrytým nebezpečím. K dalším příplatkovým prvkům, které usnadňují řidiči jeho práci a současně zvyšují bezpečnost, patří adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v pruzích, rozpoznávání dopravních značek na bázi kamery, funkce nouzového volání, asistent pro jízdu v kolonách nebo identifikace únavy řidiče.
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 6x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
martinw, 21.11.2017 07:59


Prave ze 40% neni 25% - tam se v podstate lizne vyztuha v narazniku, naraz jde na kolo a v dobach minulych to koncilo tak ze ridic mel predni kolo vrazene tam kde byly jeho nohy o ktere prisel.


A vic nez jak dopadla figurina me zajima pohotovostni hmotnost vozu a jestli se behem NCAP testu nalomil A sloupek, to hodne napovi jak to dopadne v 60km/h jestli to sloupek vzda nebo zda vydrzi I tvrdsi naraz. Obdobne koukam na testy IIHS tam je A sloupek pri 25% overlap testu uz hodne namahan.
Fanda, 21.11.2017 20:58


Zdravím, zadej do vyhledávače , renault Mégane dostal v testu pouze tři hvězdy , je to test z roku 2014 , vůz 1,5 dci , jen jsem si dovolil upozornit na to, jak jsi psal , že dnes prakticky vše co má kola musí mít plný počet hvězd.
Fanda, 21.11.2017 21:20
Mimo jiné neuspělo ani nové Tipo , C 3 a řada dalších.
KoobaS, 22.11.2017 08:23


A poté, co Renault zavedl piktogram nezapnutých pásů místo textového upozornění dostal hvězdičky čtyři... Tolik asi k tomu, jak moc se v Ncapu hledí na pasivní, aktivní bezpečnost a el. systémy...
Pavlik, 22.11.2017 17:35


Tak se příště podívej pořádně Fando. Ty 4* v roce 2014 dostal megane 3 (v té době už výběhový, 6 let starý model) v opakovaném testu podle upravené testovací metodiky (tedy po zavedení důrazu na ona elektronická kurvítka, popisky a nálepky pro blbce). V testu podle staré (spíš původní) metodiky v roce 2008 dostal tento model 5* hodnocení. Takže ano, prakticky vše (tedy nějakých 90%) co má dnes kola má 5*.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů