Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Range Rover dostal facelift. Největší novinkou je hybridní pohon

Nové modely
František Mašek | 15.10.2017
další 3 fotky
Kromě dílčích úprav, jako jsou nová přední sedadla nebo nový zábavní systém, se pod kapotu dostal plug-in hybrid.
Automobilka tuto verzi označuje jako P400e. Ta kombinuje dvoulitrový čtyřválcový zážehový motor Ingenium s výkonem 300 koní (221 kW) a elektromotor s výkonem 116 koní (85 kW). Celkový dostupný výkon 404 koní (297 kW) je přenášený stálým systémem pohonu všech kol. Model zrychlí z nuly na 100 km/h za 6,8 sekundy a maximální rychlost dosahuje 220 km/h. Tato nová pohonná jednotka disponuje točivým momentem 640 Nm. Range Rover P400e produkuje díky elektrifikované pohonné jednotce emise 64 g/km při kombinovaném cyklu NEDC a nabízí dojezd na elektrický pohon až 51 km bez použití zážehového motoru.

Řidiči si u P400e mohou vybrat ze dvou jízdních režimů:

1) Režim paralelní hybrid (výchozí jízdní režim) – kombinuje pohon zážehového motoru a elektromotoru. Řidič může optimalizovat nabití baterie nebo spotřebu paliva využitím jedné ze dvou funkcí řízení nabíjení: Funkce SAVE – zabraňuje poklesu nabití baterie pod přednastavenou úroveň. Funkce Prediktivní optimalizace energie (PEO) – tato funkce se aktivuje zadáním cíle do navigačního systému. Pro danou trasu použije údaje GPS o nadmořské výšce a zkombinuje elektromotor a zážehový motor pro dosažení nejnižší možné spotřeby paliva.

2) Režim EV (elektromobil) – umožňuje vozidlu jet výhradně na elektromotor s využitím energie uložené v baterii, ideální řešení pro tiché cesty s nulovými emisemi.

A jak je to s dobíjením baterie? Při rychlém dobíjení 13,1kW vysokonapěťové lithium-iontové baterie lze doma pomocí speciální 32A nástěnné skříně dosáhnout plného nabití za 2 hodiny 45 minut. Pomocí standardně dodávaného 10A kabelu pro domácí dobíjení lze baterii plně nabít za 7 hodin 30 minut. Na baterii se vztahuje záruka na osm let, 160 000 km a 70% kvalitu stavu.

Dvoulitrový zážehový motor je v Range Roveru namontován podélně a elektromotor s výkonem 85 kW je umístěn v osmistupňové automatické převodovce ZF uprostřed vozu, společně se 7kW palubní nabíječkou. Přístupový bod pro kabel je v přední části vozu, zatímco prizmatická lithium-iontová baterie je umístěná vzadu pod dnem zavazadlového prostoru. Verze P400e je k dostání s karoserií se standardním nebo dlouhým rozvorem. A cena? Tahle plug-in hybridní verze Range Rover P400e není za hubičku. Ve verzi Vogue se nabízí za cenu od 3 330 000 korun.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů