Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Alaskan - v prodeji už za měsíc

Aktuality
František Mašek | 07.10.2017
dalších 19 fotek
foto: Renault
Od začátku listopadu přibude v segmentu pick-upů nový model Alaskan. Bude mít dvojkabinu s pohonem 4x4 a dieselové motory s jedním nebo dvěma turby. Ceny automobilka zveřejní ještě během října.
Alaskan byl poprvé uveden v Latinské Americe koncem roku 2016 s více než 600 vozidly prodanými v Kolumbii. V tomto roce 2017 model expanduje do dalších zemí Latinské Ameriky a Evropy. Zde se zatím prodává ve verzi dvojkabina s pohonem 4x4. Vyrábí se v Barceloně. Díky víceprvkovému zavěšení zadní nápravy je novinka jedním z mála pick-upů, které profitují z konstrukce charakteristické pro velká SUV. Lze očekávat dobré vlastnosti při jízdě v terénu a stejně tak na silnici, kde víceprvek lépe tlumí hluk a vibrace od kol. Podvozek s žebřinovým rámem spolu s víceprvkovým zavěšením zadní nápravy propůjčuje vozu užitečné zatížení přes jednu tunu. Pick-up má schopnost táhnout bržděný přívěs o hmotnosti 3,5 tuny.

Automobilka se chlubí faktem, že Alaskan je nejúspornějším vozem v segmentu. Dokládá to kombinovanou spotřebou 6,3l/100 km. Vůz je vybaven čtyřválcovým dieselovým motorem Renault 2,3 l dCi, k dispozici s jedním (160 koní) nebo dvěma turbodmychadly (190 koní), který byl uveden již v užitkovém modelu Master. Technologie twin-turbo sestává z malého turbodmychadla, které zajišťuje dostatečný točivý moment a pružnost v nižších otáčkách a velkého turbodmychadla pro výkon ve vyšších otáčkách. K dispozici je ve verzi s šestistupňovou manuální převodovkou nebo s automatickou převodovkou se 7 stupni. Picku-up je vybaven elektronickým samosvorným diferenciálem, mechanickou uzávěrkou diferenciálu zadní nápravy, asistentem rozjezdu do kopce a asistentem pro jízdu z kopce.

Novinka může být vybavena multimediálním systémem s barevným dotykovým sedmipalcovým displejem, který obsahuje audiosystém, připojení přes USB a Bluetooth, CD přehrávač, atd. Nechybí jednoduchá navigace s integrovanými dopravními informacemi a 360° kamerový systém.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů