Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Captur přichází na český trh

Aktuality
František Mašek | 03.06.2017
Prodává se už od roku 2013 a teď přišel čas na jeho modernizaci. S jakými novinkami přijíždí nejprodávanější malý crossover v roce 2016?
Faceliftovaný Captur je k dispozici s novými barvami karoserie a s šesti interiérovými balíčky pro individualizaci vnitřku auta. Nově může být Captur vybaven předními full LED světlomety LED PURE VISION, které se nedávno objevily například i u nového Clia.
Kdo si připlatí, může si nově objednat lépe tvarovaná přední sedadla, nebo prémiový audiosystém Bose s šesti reproduktory a jedním sbubooferem ukrytým v zavazadelníku. Rozšířily se i možnosti konektivity. Už v základní výbavě je možno připojit k vozidlu chytrý telefon a pomocí aplikace ovládat nejpodstatnější funkce ve voze jako je navigace, telefon, multimédia a informace o voze. Vyšší výbavy pak obsahují multimediální systém se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou.

Captur je poprvé vybaven systémem sledování mrtvého úhlu (Blind Spot Warning), který je dostupný od třetí úrovně výbavy. Jak funguje? Čtyři snímače detekují vozidla při průjezdu v oblasti mrtvého úhlu v bočních zrcátkách včetně motocyklů a jízdních kol. Jakmile detekují vozidlo v mrtvém úhlu řidiče déle než jednu sekundu, ihned se rozsvítí kontrolka na bočním zrcátku. Systém funguje při rychlosti od 30 km/h až do 140 km/h. Kromě zadních parkovacích senzorů nabízí faceliftovaný Captur v závislosti na verzi i přední parkovací senzory a couvací kameru.

Novinkou je i systém automatického parkování (Easy Park Assist), který je k dispozici u vyšších verzí výbavy. Renault Captur můžete nově objednávat i v nejvyšší výbavě INITIALE PARIS. Tam se vůz odlišuje jinou přední maskou, outdoorovými spoilery a dalšími chromovými dekory, nebo 17" koly. Uvnitř se může majitel těšit na vyhřívaná sedadla čalouněná kůží, na volant obšitý kůží, chromované ozdobné prvky, palubní desku potaženou kůží nebo na hliníkové pedály a prahové lišty.
Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů