Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Fabia 1,2 TSI II. generace - konečně jede

Recenze uživatelů
Valdmann (36) - Česká republika | 08.08.2017
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Škoda Fabia | foto: Valdmann
Nebyl jsem moc nadšený, když jsem ji přebíral, ale po pár kilometrech mě auto uchvátilo. Konečně vás ze sedaček nebolí záda, konečně v noci vidíte na cestu a konečně jede.
Značka:Škoda
Model:Fabia
Typ:
Karoserie:kombi
Objem motoru:1197
Palivo:benzin
Rok výroby:2012
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:93000
Najeto km nyní:89000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:2 měsíce
Průměrná spotřeba:6.8
Předchozí vozidlo:Škoda Fabia


Zdravím všechny, které zajímá automobilový svět.
Jsem tu opět s recenzí naší staronový služební Fábie. Už jsem zde uveřejnil dvě rezence na Fábii II. gen. (1.4 16V) a III. gen. (1.4TDI) a moc dobře v mých očích nedopadly.
Ani jednu již v tuto dobu nemáme, jelikož první byla účastníkem nehody a jako totálka odepsána a druhá šla ve 205 tis. na pravidelnou garanční prohlídku a už se nevrátila s tím, že opravovat se toto auto již nevyplatí.

A teď se vrátím k našemu poslednímu služebáku. Fábia kombi 2. gen. po posledním faceliftu. Rok výroby 2012, motor 1.2 TSI 63 kW, full výbava.
Nebyl jsem moc nadšený, když jsem jí přebíral, ale po pár kilometrech mě auto uchvátilo. Konečně vás ze sedaček nebolí záda, konečně v noci vidíte na cestu a konečně jede.

MOTOR: 4válec o skromném objemu 1.2 o výkonu 63 kW a 160 Nm. Čísla to nejsou bůhvíjak oslnivá, ale když foukne turbo, tak jede. Je pravda, že pod 2 tis. otáček se motoru moc zrychlovat nechce, ale nad 2 tis. peláší jak splašený kůň (a z motorového prostoru se line moc hezký sportovní zvuk). Musel jsem si na to zvykat, protože tam kde atmosféra jela v pohodě za 4, tak tady jedete za 3. Kupodivu se musí víc řadit, ale to mě vůbec nevadí, jelikož Fábka má přesnou kulisu řazení. Další věc je, že vytáčet motor nad 4 tis. otáček je úplně zbytečný. Kolem této mety stejně výkon upadá. Prostě s turbem se jezdí jinak než s atmosférou. Hodně lidí se bude ptát, kolik to žere a já odpovím od 6,3 do 7,5 podle toho, jak moc budete šlapat na plyn. Jenže když to tak hezky jede. Za mě motor super.

INTERIÉR + EXTERIÉR: 3 věci. Sedačky, světlomety a klid. Konečně mě ze sedaček po 30 km nebolí záda, konečně v noci vidím, kam jedu, a klid od motoru. Tři věci, které změnily z "tohle auto ani náhodou" na "tohle auto proč bych si ho nekoupil domů"....
Dál se rozepisovat nebudu, protože jak uvnitř, tak zvenku je to ta samá Fábia 2.gen.

Co dodat? Snad jen, proč to takhle nemohlo být hned od začátku prodeje? S kolegy jsme se shodli na tom, že tato Fábie je mnohem lepší než ta, která sjíždí z linek v Mladé Boleslavi nyní.

PS: s čipem se můžete dostat prej až na 90kW a 200 Nm... To musí být kalup :D




Spolehlivost2
Provozní náklady2
Cena náhradních dílů2
Dostupnost náhradních dílů2


Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? - ano
Hodnocení
Brzdy
2
Design
3
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
3
Prostornost
3
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.08
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.8 z 5 (76%)
Hodnoceno: 21x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Fanda, 10.08.2017 19:10


Ty projektory stojí opravdu za ho....
JakubR, 10.08.2017 20:54
tohle auto máme v práci, něco jsem s ním taky najezdil a můžu říct, že pro jednoho dva lidi je úplně v pohodě. svižné, rychlé, lehkonohé. snese i hrubší zacházení a když člověk nespěchá umí nabídnout i nějaký ten komfort. řízení i řazení jdou pěkně lehce. motor nemá moc smysl vytáčet nad zmíněných 4500, ale jinak jede pěkně na první tři kvalty, poté už je znát absence koníků, ale žádná hrůza. motor je kultivovaný a docela slušně utlumen, jen na dálnici chybí šestka. určitě s ní jezdím raději než s octavií III s 1.6 tdičkem. oproti fabii 3 je z předchozí generace v poslední verzi pořád cítit jakýsi závan betelnosti. nová generace je pak už jen trochu lepší dacie (pocit papundeklovosti), kde je silně znát hlavní úkol při jejím vzniku - katování kostů.
GSX1100G, 26.09.2017 10:42
Přesně s tímto motorem jsem při průměrné spotřebě 5.8L/100km najezdil ve služební Octavii 223.000km od samého počátku. Za celou dobu jsem dolil pouze jednou 2dl oleje 2000km před jeho výměnou, a to po dlouhé a náročné cestě po německých dálnicích. 1Litr na 3000km ??? Tak to se někde něco nepovedlo, nebo se někomu naopak něco "povedlo...." S motorem jsem byl velmi spokojen a s jako takovým žádný problém nebyl, a to včetně turba. Nepočítám samozřejmě výměnu rozvoďáku v záruce a 1x preventivně, výměnu lambdasondy na 210.000km a 1x problém s volnoběhem, což bylo způsobeno zanesenou klapkou. Olej byl měněn vždy nejpozději na 27.000km, ale spíše na 25.000km. Dlouhodobě to sleduji kolem sebe a došel jsem k závěru, že nejvíce problémů mají hlavně motory, které jsou špatně zajeté, s přetaženými intervaly oleje a ty, ke kterým se řidiči chovají jako čuňata, nebo naopak ty, se kterými se jezdí do Kauflandu. Mám na mysli trápení studeného motoru, dochlazování turba po jízdě, nebo naopak šudlání po městě bez občasné delší a ostřejší jízdy po zahřátí. Všechno chce prostě své a u tohoto motoru to platí trojnásob. Podotýkám, že vůz (motor) byl předán ve výborné kondici a stále jezdí bez problémů.
danet - redakce TipCars, 26.09.2017 13:13



Dobrý den, sepište prosím Vaši zkušenost s Octavií do samostatné recenze https://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Budeme potěšeni
Lukas70, 03.04.2019 15:17
Dobrý den,
mám dotaz, připojím si telefon, ale na display se mi pouze ukáže připojený telefon. Já bych, ale chtěl vidět číslice s rychlostí, spotřebu atd...
Když zmačknu potvrzovací knoflík na páčce vpravo, dostanuse do nabídky telefonu a zde je jen nabídka k telefonu

Nevíte někdo jak to přepnu?!
Za odpověď předem děkuji.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů