Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

ŠKODA ukazuje ve Wörthersee pět sportovců

Nové modely
Karel Směšný | 09.05.2013
foto: škoda-auto
Hlavním tahákem je Rapid SPORT. Kromě toho ukáže automobilka novou Škodu Octavia Combi se sportovním paketem, Škodu Citigo Motorsport a Fabii RS Motorsport. K vidění bude také vůz Fabia S2000.

ŠKODA Rapid SPORT ukazuje potenciál designu Škoda a možnosti, které se podle automobilky skrývají v Rapidu. Vůz je nalakován v metalických barvách červená Corrida a šedá Steel. Stojí na 19 palcových kolech z lehké slitiny. Předek vozu se odlišuje spojlerem a otvorem pro přívod vzduchu. Rozšířené blatníky a masivní prahy podtrhují vnější vzhled vozu. Další sportovní prvky přidává záď vozu s výraznějším nárazníkem a dvěma integrovanými koncovkami výfuku. Spodní zakončení tvoří obvodový karbonový rám. V interiéru najdeme sportovní volant, sedačky Recaro a osvětlení prahových lišt.

Český výrobce představuje i model Octavia Combi se sportovním paketem. K výbavě patří mřížka chladiče v třpytivé černé barvě a červenočerný přední spojler. Vnější zpětná zrcátka a střešní lišty jsou třpytivě černé, zadní difuzor je v červené a černé barvě. Octavia Sport-Combi je postavena na 18 palcových kolech Turini v matné černé barvě. Odlišností oproti sériovým vozům jsou v interiéru červeně obšívané černé sportovní sedačky a aluminiové pedály.

Další novinkou je ŠKODA Citigo Motorsport: bílá barva vozu kontrastuje s černými podélnými pruhy na víku motorového prostoru a s tmavou skleněnou panoramatickou střechou. Sportovní kit zahrnuje přední a střešní spojler a zadní difuzor v barvě Deep Black. I vnější zpětná zrcátka jsou nalakována v barvě Deep Black. Při čelním pohledu přitáhne pozornost dekorativní černý pruh na dolním nárazníku. ŠKODA Citigo Motorsport je postavena na 16 palcových kolech z lehké slitiny, alternativně v bílé barvě nebo v kombinaci černé metalické barvy/stříbrné. Na straně je nalepena fólie s motivem ŠKODA Motorsport. Na zadních postranních oknech je nápis ŠKODA Motorsport.

Výkon v kompaktním balení nabízí ŠKODA Fabia RS Motorsport – Edition UK. Vůz je nalakován v bílé barvě Candy, k tomu se jako kontrast přidávají černé prvky: střecha a mřížka chladiče. Přední světlomety jsou černě podbarvené, mlhovky mají černé obroučky. Linie střechy je zakončena černým spojlerem. Tónovaná skla zdůrazňují sportovní charakter vozu stejně jako černošedé závodní pruhy s motivem ŠKODA Motorsport nalepené na spodní části dveří. Vůz je postaven na 17 palcových kolech z lehké slitiny v designu Gigaro, alternativně v bílé nebo černé metalické barvě. Zádi dominuje uprostřed umístěná koncovka výfuku. V interiéru na prahových lištách jsou nápisy ŠKODA Motorsport. Tříramenný kožený volant je bíle obšitý, stejně tak kožená hlavice řadicí páky.

Poslední lákadlo v Reifnitzu je vůz rallye ŠKODA Fabia S2000. Patří k úspěšným vozům v mezinárodním rallye sportu.

32. ročník tuningové akce Volkswagenu se koná od 8. do 11. května 2013. Každoročně se na začátku května setkává až 200.000 příznivců tuningu na kultovním srazu Volkswagenu v rakouském Reifnitzu.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Paul, 09.05.2013 13:04
Ten Rapid se mi líbí. Rapida RS bych si dokázal představit i v reálu. Silnější 1,4 TSI s manuálem , bez zbytečných načančaností co do výbavy- centrál DO, klima, el. okna, rádio, sportovní sedačky v látce s červeným prošitím jako ve Fabii Monte Carlo, apod. v základu stačí. Ale víc se vyřádit na technice - širší rozchod, pár spoilerů, designové prvky, upravený podvozek, 17" kola. S cenou 450 000 by se na trhu uchytil.
gablenz, 09.05.2013 20:54


Upravený podvozek... jo tak tohle by ta nízkonákladovka "co sklad ještě skrýval" Rapid hodně potřebovala. Samozřejmě v té sportovní verzi, protože na cestu k Lidlu to není třeba.
typek, 09.05.2013 22:32


Naposledy kdy koncern vlastnící mj, Škodovku představil něco, co by se týkalo sportu v tom pravém slova smyslu (třeba alespoň něco co by dechem ohřívalo kolena něčemu jako Subaru STi, nebo Lancii delta integrale a kilometr další zábavy ), bylo audi Quattro 80 sport. Jakýkoli jiný výrobce, který by dal místo gumovejch pedálů alu votzing prďácký peďošky a na haubnu tři pruhy zároveň s motorem, který má méně než 150 kobyl a vzadu bubny, by byl světu pro smích. Je to takový Yugo z rychlema pruhama. No každopádně jazykem přechytralých "prodejní kanál" si ta popelnice určitě najde....
Pavlik, 11.05.2013 08:14


Já mám naopak o prodejnosti velké pochyby. Minulý týden jsem se bavil s prodejcem škodovek na téma rapid, stěžoval si že nejdou vůbec na odbyt - objednal jich na zahájení prodeje 20 ks, že je do dvou týdnů prodá a "světe div se" po cca 1/2 roce mu 16 kousků pořád zabírá místo na prodejně. A to prý před zahájením prodeje uvažovali o zavedení pořadníku jako za socialismu .
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů