Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda zveřejnila výsledky za první tři čtvrtletí. Stále roste.

Aktuality
František Mašek | 04.11.2017
foto: autor
V prvních třech čtvrtletích roku zvýšila česká automobilka celosvětové dodávky zákazníkům v porovnání se stejným obdobím předchozího roku o 3,6 % na 871 100 vozů. Tržby se oproti prvním devíti měsícům předchozího roku zvýšily o 22 %.
Už si pomalu začínáme zvykat, že Škoda každé čtvrtletí reportuje nárůst prodaných vozidel, nárůst tržeb i růst tržního podílu v různých segmentech. Jinak tomu není ani při náhledu na obchodní výsledky za první tři čtvrtletí tohoto roku. Svou měrou k výborným výsledkům přispěl i model Kodiaq, kterých se do konce září prodalo už celkem 61 600 kusů. Dalším krokem SUV ofenzívy je model Škoda Karoq, který je již od minulého měsíce k dispozici na prvních trzích a jistě přispěje k dobrým výsledkům hlavně v příštím roce. Ostatně o našich prvních dojmech z prvních jízd jsme vás již nedávno informovali.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, tržby automobilky vzrostly v prvních devíti měsících roku 2017 v porovnání se stejným obdobím předchozího roku o 22,0 % na 12,3 miliardy eur (leden až září 2016: 10,1 miliardy eur). V případě provozního výsledku dosáhla ŠKODA AUTO rovněž dvouciferného růstu 28,3 % na 1,2 miliardy eur (leden až září 2016: 940 milionů eur).
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů