Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Učni stvořili elektromobil Škoda Element

Aktuality
František Mašek | 24.06.2017
foto: škoda-auto
Škoda Element vychází z modelu Citigo. Dvoumístná plážová bugina ale nemá střechu ani boční dveře. Pod kapotou pracuje elektromotor o výkonu 60 kW (82 PS).
21 žáků ve věku 17 a 18 let na vývoji téhle plážové buginy pracovalo celkem 1500 hodin. Projekt letošního žákovského auta začal na podzim roku 2016 prvními výkresy. V dílně pak musela pryč střecha, boky vozu jsou kompletně přepracovány, zavazadlový prostor byl uzavřen víkem. Nejsložitější byla výroba individuálních dílů karoserie, nový je i interiér. 17 chlapců a 4 dívky věnovali projektu více než 1500 hodin, práce na voze byla totiž součástí jejich výuky.



Novou elektrickou buginu symbolicky věnovali svému kolegovi Petru Stanislavovi, který v roce 2015 patřil k týmu a podílel se na stavbě Pickupu. V červenci minulého roku měl nehodu na motocyklu a od té doby je odkázán na invalidní vozík. I přesto chce své nástavbové studium dokončit.

Závěrem je třeba doplnit, že na Středním odborném učilišti strojírenském ŠKODA AUTO od roku 2014 navrhují a vyrábějí žáci vlastní vůz každý rok. V roce 2014 šlo o dvoumístnou otevřenou verzi Škody Citigo, v roce 2015 Pickup na bázi Škody Fabia a v roce 2016 kupé vycházející z vozu ŠKODA RAPID SPACEBACK.
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů