Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen California XXL - hurá na výlet

Nové modely
František Mašek | 02.09.2017
další 3 fotky
Představená studie ukazuje, jak může vypadat obytné auto budoucnosti. Má výsuvnou koupelnu, vyhřívanou podlahu a ovládá se přes mobil.
California XXL vychází z modelu Crafter se středně dlouhým rozvorem 3640 mm. Vnější délka vozidla je 5986 mm. Výrobce ale prodloužil karoserii ve výši klik dveří směrem dozadu a vytvořil tak prostor pro velké lůžko, na němž mohou komfortně spát dvě dospělé osoby v podélném směru. Novinka má vnější šířku 2030 mm (2424 mm s vnějšími zpětnými zrcátky) a výšku 2900 mm. Studie je tedy o 102 mm vyšší než skříňový Crafter. V interiéru je vnitřní výška cca 2200 mm pro komfortní pohyb se vzpřímenou postavou.

Mezi užitečné vychytávky patří výsuvná koupelna a zadní lůžko, jehož části lze během několika sekund odklopit, čímž se zvětší kuchyňský prostor, resp. vznikne sedací kout. Při pohledu shora lze obytný automobil rozčlenit na šest částí, které se v závislosti na využití vzájemně prolínají:

• obytná a jídelní část
• kuchyň s dřezem, plynovým vařičem a chladničkami
• koupelna se sprchou, umyvadlem a WC
• velký prostor pro spaní v zádi
• alkovna pro dvě děti
• integrovaný prostor pro řidiče a spolujezdce vpředu

Přes tablet pak můžete ovládat osvětlení, média nebo střešní okno. Postaráno je rovněž o síťové propojení. V interiéru je celkem devět zásuvek s napětím 220 V a šest vstupů USB (tři v obytných zónách, tři na přístrojové desce) s funkcí nabíjení.
Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů