Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen vyrobil 150 milionů aut

Aktuality
Michal Štengl | 31.08.2017
Ve Wolfsburgu zažili velkou slávu, protože z výrobní linky sjel Volkswagen s pořadovým číslem 150 000 000. Jubilantem se stal hybridní Golf GTE, který symbolizuje nástup nových trendů. Víc než pětina z tohoto množství aut připadá na jeden model. Prozradíme jaký a navíc i nahlédneme do blízké budoucnosti německé značky.
Sériová výroba vozů s logem VW se rozběhla 27. prosince 1945 modelem Brouk (Typ 1). Tato legenda se vyráběla až do roku 2003, celkem jich za 58 let vzniklo přes 21,5 milionů kusů. Beetle ale není rekordmanem, překonal ho totiž Golf, který se na čísle 150 milionů podílel 34 miliony, tedy více než pětinou. A právě tento model, který se prodává už v sedmé generaci, se stal jubilantem. Symbolicky sjel z linky v hlavním výrobním závodu ve Wolfsburgu, který za 72 let své existence dodal na silnice více než 44 milionů aut. Na třetím místě v množství vyprodukovaných aut je modelová řada Passat s více než 20 miliony, čtvrtá Jetta si připsala 19,5 milionu a pětici nejúspěšnějších zakončuje Polo. Ten má na kontě 17 milionu exemplářů.

V současnosti je v nabídce Volkswagenu po celém světě více než 60 modelů, které se vyrábějí ve více než 50 závodech ve 14 zemích. Další modely budou přibývat, jenom během letošního roku se mohou zákazníci těšit na deset nových modelů. Nejčerstvějším přírůstkem je kompaktní SUV T-Roc, které se zařadilo pod Tiguan. Právě vozy kategorie SUV mají v budoucnu tvořit páteř nabídky značky, během tří let chce mít Volkswagen v ceníku skoro dvacet „es-ú-véček“ všech velikostí. Značka, jenž kvůli kauze Dieselgate odstartovala konec dieselových motorů (minimálně v malých autech), se připravuje na příchod čistě elektrické řady I.D. postavené na nové platformě pro elektromobily (MEB). Hlavní elektrickou ofenzivu připravuje na rok 2020, již o pět let později chce Volkswagen vyrábět jeden milion elektromobilů ročně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů